Jakie powinno być idealne ciasto francuskie? Przede wszystkim maślane i delikatne. Doskonale, gdyby było również gotowe w kilka minut. Wyzwanie podejmuje FRoSTA, serwując wyjątkowe ciasto francuskie na bazie prawdziwego masła.
Trudno pomylić je z jakimkolwiek innym – jego wielowarstwowa struktura to coś, czego nie da się podrobić. Dzieli się na charakterystyczne, cienkie warstwy, dzięki specjalnemu sposobowi wałkowania, a także odpowiedniej zawartości najwyższej jakości masła. Ciasto francuskie FRoSTY przygotowane jest według sprawdzonej receptury, na bazie starannie dobranych składników. Poza absolutnie niezbędną mąką pszenną, znajdziemy w nim również prawdziwe masło, bez barwników. To właśnie jemu ciasto francuskie zawdzięcza swoją wyjątkową lekkość
i delikatność.
Samodzielne przygotowanie ciasta francuskiego może przyprawić o zawrót głowy. Pracochłonne i żmudne przyrządzanie oraz wielokrotne rozwałkowywanie ciasta bierze na siebie FRoSTA. Dobrze i szybko, dla wszystkich, którzy cenią proste rozwiązania w kuchni. W każdym opakowaniu Ciasta francuskiego FRoSTY znajduje się 6 prostokątnych i zamrożonych kawałków. To wygodne rozwiązanie, które pozwala na wykorzystanie dokładnie takiej ilości ciasta, jakiej w danej chwili potrzebujemy.
Bez względu na to, czy zdecydujemy się na danie słodkie czy wytrawne, podane na ciepło, czy na zimno, Ciasto francuskie FRoSTY sprawdzi się wyśmienicie. Idealne jako baza tart, rogalików oraz pasztecików z dowolnie wybranym nadzieniem. Doskonałe zarówno z owocami, warzywami, mięsem lub kremowymi serami i twarożkami.
Ciasto francuskie FRoSTY znajdziemy w sklepowych zamrażarkach w całej Polsce, w cenie 8,2 zł/ 450 g.
Link do strony artykułu: https://wm.wirtualnemedia.pl/centrum-prasowe/artykul/ciasto-francuskie-z-maslem-od-frosty